Board Refreshment

Ik ben al commissaris. Is een opleiding zinvol?

Continue blijven leren en ontwikkelen is altijd zinvol, mits je wel goed nadenkt over wat je wilt leren en waar je jezelf wilt ontwikkelen. Ben je al commissaris? Vraag je dan af waar je tegen aanloopt binnen die functie; waar wordt het spannend? Waar ben je op zoek naar meer kennis of kunde? 

Beschikbaar opleidingsbudget

Vaak is er voor de Raad van Commissarissen/Toezicht een opleidingsbudget beschikbaar. Maak hier gebruik van om te zorgen dat jij je rol als commissaris zo goed mogelijk kan blijven vervullen. In sommige Governance Codes is het volgen van opleiding als toezichthouder zelfs een verplichting. 

Er worden heel veel verschillende opleidingen aangeboden door diverse (commerciële) partijen. Neem de tijd om je te verdiepen in de verschillende mogelijkheden en kosten. 

Diversiteit van aanbod

Er zijn vele aanbieders en er is een enorm aanbod van opleidingen. Bedenk dus of je een opleiding wilt volgen om meer te leren over Board Dynamics, de samenwerking met bv. een Ondernemingsraad (OR) of bv. een opleiding over ontwikkelingen in jouw branche. Een verdiepende commissarissen opleiding kan zinvol zijn, maar je kunt ook bijvoorbeeld ook denken aan individuele begeleiding door ervaren topcommissarissen.