Board Refreshment

Commissaris (worden)

Challenge de status quo

Ben jij geïnteresseerd om onderdeel te worden van een adviesraad (Raad van Advies / Raad van Commissarissen/ Raad van Toezicht)?

Wij hebben geen hokjes waarin iemand moet passen. We zoeken mensen met verstand van zaken, die (ook op jonge leeftijd) hebben laten zien waar ze voor staan en die met hun bijzondere expertise en prestaties verschil maken. Wij willen ook graag kandidaten ondersteunen in hun carrière in toezicht. Vandaar dat wij begeleiding aanbieden in:

  • Carrière support
  • Sollicitatie begeleiding
  • Persoonlijke Raadsman/vrouw
  • Onboarding traject
  • Incompany trainingen

Overweeg je een commissariaat en wil je advies welke stappen je kunt zetten om in de (nabije) toekomst een toezichthoudende positie te bekleden? In een persoonlijk gesprek met een van onze non-executive search partners kun je jouw toezichthoudende carrière tegen het licht houden.

Gedurende het gesprek bespreken we aan de hand van je kennis en (werk)ervaring de aansluiting bij het vak en /of waar nog ontwikkeling mogelijk is; we bespreken of een toezichthoudende rol bij jou als persoon past; waar jouw toegevoegde waarde ligt en waar voor jou kansen liggen. Indien je het op prijs stelt nemen we jouw profiel ook op in onze non executive search database zodat we je mee kunnen nemen als wij een voor jou passende opening zien.

Na afloop ontvang je van ons relevant materiaal om je verder voor te bereiden.

Hoe werkt het?

Voorbereiding:       Voorafgaand aan afspraak ontvangen wij graag een actuele cv / bio
Locatie:                    Kantoor in Rotterdam of een andere locatie in afstemming
Gesprekspartner:  Een van de non-executive search partners
Kosten:                    299,- excl. BTW

Vul het contact formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op of bel 085 1307593.

Wil jij solliciteren op een toezichthoudende functie? Dat kan een uitdaging zijn. Vooral als je in het begin van je toezichthoudende carrière staat, lijkt de ingang moeilijk te vinden. Board Refreshment heeft ruime ervaring in het succesvol begeleiden van kandidaten naar hun eerste commissariaat en deelt deze ervaring graag.
 

De sollicitatie begeleiding is bedoeld voor kandidaten die opgaan voor sollicitatiegesprekken voor een toezichthoudende functie. We bespreken uitgebreid de vacature en bereiden je voor op de gesprekken met de benoemingscommissie.

Hoe werkt het?

Voorbereiding:         Voorafgaand aan de begeleiding ontvangen wij graag je ingezonden CV, motivatie en de vacature.
Locatie:                      Kantoor in Rotterdam of een andere locatie in afstemming
Gesprekspartner:     Een van de non-executive search partners
Kosten:                       195,- per uur (excl. BTW)

Vul het contact formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op of bel 085 1307593.

Voor persoonlijke ontwikkeling en reflectie of ten tijde van uitzonderlijke situaties. Ook als toezichthouder moet je op iemand kunnen leunen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar tips en technieken om om te gaan met de ‘board dynamics’? Wil je op een constructieve manier een minderheidsstandpunt in de RvC in brengen?

Het kan dan plezierig en soms zelfs noodzakelijk zijn om te sparren met een (ervarings)deskundige. Wil jij je netwerk uitbreiden en leren van deze bestuurders? Onze partners hebben al meerdere commissarissen in moeilijke situaties ter zijde gestaan en zijn zelf ook die ervaringsdeskundige. Afgestemd op jouw situatie en vraag leveren we de man of vrouw met het relevante trackrecord in jouw sector.

Hoe werkt het?

Voorbereiding:          Voorafgaand aan afspraak ontvangen wij graag een actuele cv en bio
Locatie:                        Locatie in afstemming
Gesprekspartner:      Ervaren commissaris / toezichthouder
Kosten:                         195,- per uur (excl. BTW)

Vul het contact formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op of bel 085 1307593.

Voor zowel de Raad als jou als nieuwe commissaris / toezichthouder is een soepele en effectieve start belangrijk. Dat betekent dat je o.a. de organisatie, de mensen en cultuur wilt leren kennen; de sector; mede raadsleden; de rol van toezichthouder en misschien ook wel over de eigen effectiviteit.

Hoe werkt het?

Voor onervaren of nieuwe commissarissen en toezichthouders hebben we een Board Refreshment onboarding traject. Een jaartraject dat parallel loopt aan de start van een nieuw commissariaat.

Met ervaringsdeskundigen

Onboarding begeleiding is een op maat afgestemd traject waarbij centraal staat begeleiding door een (internationaal) topcommissaris die voor jou relevante ervaringen mee brengt. Denk aan een ervaren toezichthouder die de valkuilen en kansen van een Raad van Toezicht kan delen van een not for profit organisatie die onder een (politiek) vergrootglas ligt. Of juist een ervaren commissaris die veel ervaring heeft met M&A trajecten. En er is altijd aandacht voor board dynamics.

Een goede start

Het eerste jaar als commissaris / toezichthouder is het moment om te leren maar ook voor jouw ontwikkeling tot een stevige plezierige gesprekspartner.

Kosten:  4.500,- excl. BTW

Vul het contact formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op of bel 085 1307593.

Interactieve trainingen over het fungeren van een RvC/RvT waarbij deelnemers actief de rol van toezicht en het commissariaat verkennen.

Hoe werkt het?

RvC Awareness Trainingen speciaal ontworpen voor de ondernemingsraad en het 2e echelon. Van een introductie sessie over de taken, verantwoordelijkheden en rol van de Raad van Commissarissen tot een intensieve dag waarbij deelnemers deze taken, verantwoordelijkheden en rol gaan ervaren. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Kosten vanaf:  1.150,- excl. BTW

Vul het contact formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op of bel 085 1307593.