Board Refreshment

Hoe kom je in een Raad van Toezicht?

Bedenk eerst waarom

Heb jij de ambitie om toezichthouder worden? 

Heb je al een goed beeld bij de taken en verantwoordelijkheden? En waarom wil je toezichthouder worden? Wat breng jij mee? 

Taken en verantwoordelijkheden

Bij de rol van toezichthouder komen eisen, taken en verantwoordelijkheden.  De verantwoordelijkheden en verantwoording is de afgelopen jaren steeds verder uitgebreid. Lees hierover en bereid je goed voor. Je kunt hier o.a. denken aan het volgen van een opleiding (Wil je hier meer over weten en overweeg je een opleiding? Klik hier. Maar ga ook eens opzoek naar Raden van Toezicht en toezichthouders in het nieuws; waar krijgt de Raad mee te maken? En hoe zie jij jouw rol in een dergelijke situatie?

Solliciteren en netwerk

Als je een helder beeld hebt van waarom en wat er komt kijken bij de rol van toezichthouder, dan komt de volgende vraag: hoe word je toezichthouder? 

Netwerken is hier een belangrijke factor in. 

Praat met ervaren toezichthouders en deel jouw interesse in de rol. Door in je directe omgeving te praten over jouw interesse vergroot je de kans dat relaties jouw naam noemen en aan je denken op het moment dat er een vacature is. 

Je kunt ook actief op zoek gaan naar vacatures en solliciteren. Deze vacatures worden over het algemeen gedeeld op online platforms als Indeed en LinkedIn.

Hoe kan Board Refreshment jou helpen

Board Refreshment maakt zich hard voor het open delen van vacatures en deelt ook regelmatig vacatures (ook als Board Refreshment niet het hele search traject begeleidt. Volg dus vooral onze LinkedIn pagina en reageer als je een vacature ziet die jou interesseert en waar jij op past. 

Board Refreshment kan jou ook helpen. In een persoonlijk gesprek met een ervaren searcher overleggen we, met als basis jouw cv, welke mogelijkheden er zijn en hoe je hier voor in aanmerking kunt komt. Meer weten? Lees dan verder op onze pagina voor kandidaten.

Commissaris worden - het werkboek

Het eerste werkboek met tips, adviezen en lessen uit de praktijk; een werkboek vol handvatten om de wegen naar een eerste commissariaat te verkennen.