Board Refreshment

Stappenplan

Stappenplan commissaris worden

Leuk dat je interesse hebt in de rol van commissaris of toezichthouder! Wij krijgen dagelijks de vraag wat iemand kan doen als hij/zij zich oriënteert op een toezichthoudende rol. Vandaar hier een kort stappenplan wat Board Refreshment voor jou kan betekenen in jouw weg naar het commissariaat:

1. Het werkboek Commissaris Worden

Commissaris worden is een werkboek voor mensen met de ambitie om commissaris of toezichthouder te worden. Niet iedereen heeft het netwerk om te toetsen of een rol als commissaris past of te vragen waar te beginnen. Dat wil niet zeggen dat iemand de kennis en competenties niet heeft om een goede commissaris te worden. Of dat iemand niet kan bijdragen aan de ontwikkeling van een organisatie. In dit boek ontrafelen we de weg naar commissaris worden en nemen we je mee op weg naar jouw mogelijke commissariaat. Verwacht geen uitgebreide literatuur of een romantische schets van de wereld van toezichthouden. Dit boek is vooral een werkboek om te ontdekken of en hoe je commissaris kunt worden. Omdat de praktijk niet mag ontbreken, delen verscheidene commissarissen en toezichthouders hun persoonlijke ervaringen en adviezen.

2. In beeld komen

Wil jij in beeld komen voor een toezichthoudende functie? Stuur ons je cv en je staat automatisch in ons bestand. Wij nemen je dan enerzijds op in ons bestand maar we bespreken ook je cv in het team om te zorgen dat we een beeld hebben van iedereen die interesse heeft in de rol van commissaris / toezichthouder. Houd ook vooral de LinkedIn pagina van Board Refreshment in de gaten om altijd direct op te hoogte te zijn van nieuwe vacatures.

3. Persoonlijke begeleiding & Carrière advies

Board Refreshment biedt ook een persoonlijke sessie waarin aan de hand van jouw cv de mogelijkheden in kaart worden gebracht en verkent.

Wil je:

  • Uitgedaagd worden op je kennis en geschiktheid voor de rol van commissaris?
  • Inzicht in hoe je jouw presentatie & cv afstemt op de rol die je ambieert?
  • Suggesties hoe je in beeld kunt komen voor de rol van commissaris?
  • Geattendeerd worden waar je op moet letten alvorens je ‘ja’ zegt tegen een commissariaat?

In een persoonlijk gesprek met een van onze non-executive search partners worden de bovenstaande vragen ingevuld en kun je jouw toezichthoudende carrièrekansen tegen het licht houden.

Gedurende het gesprek bespreken we aan de hand van je kennis en (werk)ervaring de aansluiting bij het vak en /of waar nog ontwikkeling mogelijk is; we bespreken of en waarom een toezichthoudende rol bij jou als persoon past; waar jouw toegevoegde waarde ligt en waar voor jou kansen liggen. Na afloop ontvang je van ons relevant materiaal om je verder voor te bereiden.

Hoe werkt het?

Voorbereiding:       Voorafgaand aan afspraak ontvangen wij graag een actuele cv / bio
Locatie:                    Kantoor in Rotterdam of evt. in afstemming een andere locatie
Gesprekspartner:  Een van de non-executive search partners
Kosten:                    299,- excl. BTW

Per week hebben we ruimte voor twee persoonlijke gesprekken. Vul het contact formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op voor het maken van een afspraak.

Commissaris worden - het werkboek

Het eerste werkboek met tips, adviezen en lessen uit de praktijk; een werkboek vol handvatten om de wegen naar een eerste commissariaat te verkennen.