Board Refreshment

Boek

Leer lezen & zien

Het boek geeft het inzicht in het vak toezichthouden en de rollen en taken die daarbij horen. Het is op sommige vlakken vrij theoretisch, maar het boek geeft ook een unieke inkijk in een normaliter gesloten wereld.

ISBN: 9789462761612

Een aanrader voor iedere (toekomstige) commissaris die niet financieel onderlegd is. Dit handboek geeft houvast bij de interne audit en leert je de juiste vragen te stellen.

ISBN: 9789462762954

Een boek over een icoon van corporate Nederland, nuttig en relevant voor bankiers, ambtenaren en politiek. En zeker voor toezichthouders die op het snijvlak van alle geledingen opereren: zoekend naar de balans tussen corporate, public en society governance.

ISBN: 9789044642223

Een aanrader over ‘brede waardecreatie’ door bedrijven. Geschreven op basis van interviews met bestuurders en commissarissen en jarenlange ervaring met het verankeren van duurzaamheid in de boardroom.

ISBN: 9789078171270

Een spoedcursus goede vragen stellen. Een cruciale vaardigheid in de boardroom. Het leidt je door de voorwaarden, technieken en valkuilen bij vragen stellen. Luchtig geschreven en direct toepasbaar.

ISBN: 9789026346897

Klik hier voor de documentaire reeks. Deze documentaire schetst hoe wetgeving en codes lang niet alles voorkomen. Het onderschrijft het belang van vragen over ethiek, cultuur, waardecreatie en bestaansrecht.

Geen bestuurlijke ervaring, maar wel de ambitie om commissaris te worden? Dan biedt dit boek inzichten in hoe het is aan de bestuurderskant van de tafel.

ISBN: 9789490463373

Klik hier voor het artikel. Dit artikel toont waarom het ethische besluitvorming ten goede komt om opties te vergelijken in plaats van afzonderlijke opties te beoordelen.

Klik hier voor de Toolbox. Deze toolbox geeft concrete handvaten voor verantwoorde innovatie.

Verwijzingen in het Boek

2. www.mccg.nl/de-code

3. www.commissarissen.nl

4. www.goedbestuurentoezicht.nl

7. How to respond to “So, tell me about yourself” in a job interview

9. www.Chathamhouse.org

CV template tips

Suggesties?

Heb jij suggesties, aanvullingen of ideeën voor het boek Commissaris Worden? Laat het ons vooral weten!