Board Refreshment

Hoe word je lid van een Raad van Toezicht?

Heb je de ambitie om toezichthouder te worden? Start met het ontdekken waar jouw potentieel toegevoegde waarde ligt. Zorg dat je verdiept in wat de taken en verantwoordelijkheden zijn. Voor meer informatie klik hier. En realiseer je dat een functie als toezichthouder tijd kost

Praat met je omgeving

Begin allereerst met je omgeving. Praat met de mensen om je heen over het commissariaat en hoe de rol van toezichthouder bij jou zou passen. Zorg dat je in gesprek komt met mensen die al commissaris resp. toezichthouder zijn. Hiermee maak je direct kenbaar aan je netwerk dat je de rol van commissaris ambieert en vergroot je de kans dat men aan je zal denken bij het vervullen van een vacature.

Taken en verantwoordelijkheden

Daarnaast wordt het toezichthouden steeds meer gezien als een rol resp. vak en dat betekent dat de eisen, de taken en verantwoordelijkheden die worden gesteld aan commissarissen resp. toezichthouders de afgelopen jaren zijn uitgebreid. Lees je goed in.

Een opleiding kan hier zeker bij helpen (Wil je hier meer over weten en overweeg je een opleiding? Klik hier. Maar ga ook eens opzoek naar toezichthouders in het nieuws; waar krijgen zij mee te maken? En wat vind jij daarvan?

Ontdek

Toezichthouder worden is eigenlijk weer een start van een nieuwe carrière. Dat betekent ook weer op nieuw ontdekken waar jouw mogelijkheden liggen en ontdekken hoe jij in beeld kan komen voor die ene positie. Board Refreshment kan je helpen om jouw profiel scherp te maken, met jou in kader te brengen welke rollen passen, met jou te bespreken hoe je zorgt dat je in beeld komt voor een vacature en je voorbereiden op kansen. Ook de keuze voor of en welke opleiding bespreken we graag met je.  

Kortom, Board Refreshment helpt je om gestructureerd na te denken over wat jouw meerwaarde is en hoe jij in beeld komt.  Neem dan contact met ons op.