Board Refreshment

Hoe vind je een geschikt lid voor de Raad van Commissarissen?

Uit het Nationaal Commissarissen Onderzoek blijkt dat het werven van een nieuw lid via het eigen netwerk nog altijd de dominante manier is om te werven. Tegelijkertijd zien we dat het werven via advertentie in populariteit wint. Adverteren heeft een aantal voordelen in de werving van een geschikt lid. Met name vergroot het de transparantie van het proces. Maar het is ook een kans om de zichtbaarheid van de Raad van Commissarissen te vergroten. En onze ervaring is dat je er altijd wel verassende kandidaten uit haalt.

Een van onze partners heeft een column gewijd aan de voordelen van adverteren en vooral het openbaar delen van de vacature. Zeker de moeite waard om te lezen. Klik hier.

Gespecialiseerd werving- en selectiebureau

Om een geschikt lid voor de Raad van Commissarissen te vinden, kan het helpen om een gespecialiseerd werving- en selectiebureau in te schakelen. Het is namelijk niet van zelfsprekend dat de (meest) geschikte kandidaat zichzelf meldt, integendeel. Een gespecialiseerd bureau zorgt voor zowel procesbewaking als het vinden van die kandidaten met de meest toegevoegde waarde voor het zittende team.

Zelf werven

Overweeg je de search voor een vacature in eigen beheer te doen maar heb je geen idee hoe jij de juiste kandidaat gaat vinden? Vraag hier ons vijf stappenplan aan voor het vinden van de juiste kandidaat.