Board Refreshment

Een digitale commissaris?

Waarom de digitale commissaris?

Als het gaat om IT, oftewel Informatietechnologie dan is het wellicht de belangrijkste sociale en economische ontwikkeling van onze eeuw en eentje die nog altijd volop in ontwikkeling is met invloed in elke sector.

In toenemende mate zien commissarissen en toezichthouders dat er een lacune is in de Raad van Commissarissen / Raad van Toezicht als het gaat om actuele kennis en ervaring op het gebied van digitalisering, innovatie & bijbehorende strategie. Ook familiebedrijven met een al sterke Raad van Advies zoeken (uitbreiding) met nieuwe profielen.

“Wat komt er terecht van digitale transformatie als veel commissarissen en zelfs bestuurders weinig idee hebben van de impact van technologie, en zich daar ook niet echt zorgen over lijken te maken?”

Bovenstaande vraag komt uit het FD d.d. 19 juni 2019 en is afkomstig van Valerie Frissen is bijzonder hoogleraar digitale technologie en sociale verandering en directeur van het SIDN Fonds. En het is een terechte vraag. Soms is het advies van een externe specialist voldoende, toch loopt regelmatig de technologische ontwikkeling dwars door de organisatie heen en ontstaat de behoefte voor continue kennis en competenties op gebied van technologie en technologische ontwikkeling.

Opzoek?

Bij Board Refreshment bemiddelen we regelmatig digital natives naar een eerste commissariaat en tech savvy ervaren commissarissen. Op zoek naar een collega commissaris die echt begrijpt wat bv. big data, blockchain, robotica en artificial intelligence kunnen betekenen voor jouw organisatie? We gaan graag in gesprek.

Ambitie?

Ben jij de digital native met een ambitie voor toezichthoudende rol? Wij kunnen je in contact brengen met o.a. bestuurders bij internationale tech bedrijven en innovatieve ondernemers die hebben aangetoond met technologie een nieuwe markt te creëren of sectoren te bewegen. Interesse? Stuur ons een bericht!