Board Refreshment

Wat is het nut van een opleiding tot commissaris?

De functie van commissaris of toezichthouder vervullen vergt vaardigheden. Zeer waarschijnlijk een aantal nieuwe of andere vaardigheden dan jij tot nu toe hebt opgedaan tijdens je reguliere carrière.  

Het vak leren kennen (en jezelf)

Naast dat het volgen van een opleiding tot commissaris zorgt dat je het vak leert kennen en begrijpen, geeft het je ook een kans om te ontdekken of het commissariaat wel echt wat voor jou is. Het is belangrijk dat je dit uitzoekt voordat je een functie als commissaris gaat bekleden. Want wanneer je eenmaal benoemd bent als commissaris of toezichthouder, draag je de verantwoordelijkheid. 

Netwerk uitbreiden

Daarnaast kan een opleiding ook werken als een teken naar de buitenwereld. Door het volgen van een opleiding ontmoet je mede potentiële commissarissen, breid je jouw netwerk uit en laat je de buitenwereld zien dat jij serieuze ambities hebt wat betreft het commissariaat. 

Aanbod van opleidingen

Neem de tijd om je goed te verdiepen in de verschillende opleidingen en verschillende aanbieders alvorens een keuze te maken. Er zijn bijeenkomsten van een dag tot opleidingen die een jaar duren. Wil je met een van de partners van Board Refreshment doornemen of en waar jouw mogelijkheden liggen? Of wil je advies welke opleidingen te volgen? Dat kan.  Neem dan contact met ons op.

Goed om te weten. Vaak is er voor de Raad van Commissarissen een opleidingsbudget beschikbaar. Het kan een voordeel zijn om te starten met een commissarisopleiding wanneer je al commissaris bent. 

Voor meer informatie klik hier.