Board Refreshment

Executive search support services

Op zoek naar een nieuw lid voor de RvT / RvC / RvA?
Willen jullie de werving van een nieuw lid zelf doen?
Maar misschien wel behoefte aan (deel)ondersteuning?
Board Refreshment biedt die mogelijkheid!

Behoefte aan onafhankelijke blik bij het opstellen van het profiel voor de volgende opening? Board Refreshment neemt deze opgave graag uit handen. Kijkend naar de zittende raad, de vrijkomende positie(s), het schema van aftreden en ontwikkelingen in de branche, organisatie en sector, formuleren we een helder en aantrekkelijk profiel. Zo weet je zeker dat je opzoek gaat naar de juiste kandidaat.

Hoe werkt het?

Het opstellen van een profiel altijd een op maat afgestemd traject. Een goede vacaturetekst voor een lid Raad van Commissarissen of Raad van Toezicht is opgebouwd uit de reguliere competenties en kennis die behoren bij een toezichthoudende rol én biedt ruimte voor kenmerken die de raad wil versterken zonder in algemeenheden te vervallen. Des te specifieker je bent des te makkelijker het is om de juiste kandidaat te bereiken en te activeren om te reageren op de vacature.

Vul het contact formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Kosten: 1.950,- excl. BTW

Heb je een vacature voor een toezichthoudende functie die je graag onder de aandacht wilt brengen van het Board Refreshment netwerk? Dat kan!

Wij verzorgen vacature plaatsing en zorgen voor een actieve verspreiding onder het Board Refreshment netwerk. De vacature wordt met een looptijd van 28 dagen geplaatst op de vacature pagina van Board Refreshment. Daarnaast wordt de vacature gedeeld op de LinkedIn pagina en Twitter van Board Refreshment.

Hoe werkt het?

Aanlevering Vacature

Lever de vacature digitaal in een Word bestand en het logo van de organisatie in jpeg bestand aan bij info@boardrefreshment.nl.

Controle Vacature

Board Refreshement controleert binnen 5 werkdagen de vacature tekst op compleetheid.

Plaatsing

De vacature wordt met een looptijd van 28 dagen geplaatst op de vacature pagina van Board  Refreshment en wordt daarnaast onder de aandacht gebracht op de Linkedin pagina en Twitter van Board Refreshment

Kosten per vacature: 195,- excl. BTW

Behoefte aan een onafhankelijke blik op de sollicitanten voor een toezichthoudende functie?

Board Refreshment analyseert de sollicitanten en CV’s en geeft iedere sollicitant een beoordeling. Hiermee wordt het kaf van het koren gescheiden, dit scheelt veel tijd, geeft de opdrachtgever een objectieve blik op de kandidaten en een goede voorzet met welke kandidaten het zinvol is om nader kennis te maken.

Hoe werkt het?

Alle reacties op de uitgezette vacature worden door ons gezien en beoordeeld. Op basis van de analyse en het aantal reacties stelt Board Refreshment een longlist samen en een shortlist met toelichting op de geselecteerde kandidaten. De analyse van kandidaten is altijd een op maat afgestemd traject. Vul het contact formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Kosten: 1.950,- excl. BTW tot 30 kandidaten (150,- excl. BTW per extra kandidaat)

De rol van commissaris is een serieuze verantwoordelijkheid en zodoende wordt er in toenemende mate gekozen om een assessment onderdeel uit te laten zijn van een selectieprocedure. Enerzijds om de individuele kenmerken te toetsen maar ook om te zien of de kandidaat met zijn of haar persoonlijkheidskenmerken het zittende team aanvult. Board Refreshment heeft ervaring met verschillende soorten assessments voor potentiële kandidaten.

Hoe werkt het?

Met inbreng van onze ervaring kunnen we een assessment i.s.m. een van onze partners verzorgen en/of adviseren welk assessments beschikbaar en passend zijn.  Vul het contact formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Het is belangrijk om de onboarding van nieuwe leden van de Raad te institutionaliseren binnen de organisatie. Zo voorkom je een valse start en versterk je de uitgangspositie van de nieuwe toezichthouder / commissaris. Hiermee professionaliseer je het intern toezicht. Voor de inrichting van de onboarding zijn er een aantal punten belangrijk. Board Refreshment kan ondersteuning bieden in het vormgeven van een sterk onboarding voor nieuwe toezichthouders  / commissarissen.

Hoe werkt het?

Het inrichten van een onboarding is een op maat afgestemd traject. Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar de organisatie en organisatiestructuur maar ook de sector. Board Refreshment verzorgt een advies met praktische handvatten voor een toekomstbestendig onboardingsproces. Vul het contact formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Kosten: 1400,- excl. BTW

Voor zowel de Raad als de nieuwe commissaris / toezichthouder is een soepele en effectieve start belangrijk. Dat betekent dat de kandidaat o.a. de organisatie, de mensen en cultuur wilt leren kennen; de sector; mede raadsleden; de rol van toezichthouder en misschien ook wel over de eigen effectiviteit. Board Refreshment helpt daar graag bij.

Hoe werkt het?

Voor nieuwe commissarissen en toezichthouders hebben we een Board Refreshment onboardings traject. Een jaartraject dat parallel loopt aan de start van een nieuw commissariaat.

Met ervaringsdeskundigen

Onboarding begeleiding is een op maat afgestemd traject waarbij centraal staat begeleiding door een (internationaal) topcommissaris die voor de kandidaat relevante ervaringen mee brengt. Denk aan een ervaren toezichthouder die de valkuilen en kansen van een Raad van Toezicht kan delen van een not for profit organisatie die onder een (politiek) vergrootglas ligt. Of juist een ervaren commissaris die veel ervaring heeft met M&A trajecten. En altijd met aandacht voor board dynamics.

Een goede start

Het eerste jaar als commissaris / toezichthouder is het moment om te leren maar ook voor de ontwikkeling tot een stevige plezierige gesprekspartner. Dus een goede start is cruciaal.

Vul het contact formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Kosten: vanaf 1.500 excl. BTW

Er zijn redenen genoeg om het wervingsproces van een nieuw lid voor de RvC / RvT / RvA zelf te doen. Denk bijvoorbeeld aan de wens om onder eigen naam te willen werven, een beperkt beschikbaar budget of het idee dat de juiste kandidaat al in beeld is.

Tegelijkertijd zijn er zeker ook redenen voor uitbesteding van de search door een gespecialiseerd bureau. Hierbij kun je denken aan beschikbare tijd voor begeleiden van de werving en het in beeld komen bij kandidaten van buiten het eigen netwerk om zo de RvC / RvT / RvA te versterken.

Board Refreshment neemt graag alle zorgen omtrent een nieuwe opening in de Raad voor je weg. We begrijpen het ook als je ervoor kiest om de werving en selectie in eigen beheer te verzorgen. In dat geval kan Board Refreshment je op verschillende manieren ondersteunen. Zo blijf je zelf in de lead, beperk je de kosten en ben je toch verzekerd van support op dat ene gebied waar dat jouw proces en/of selectie ten goede komt.

Zelf opzoek naar een nieuwe commissaris of toezichthouder? Download hieronder het Board Refreshment stappenplan.