Board Refreshment

Het goede voornemen voor de Raad van Commissarissen

Als 2020 ons zakelijk gezien iets heeft gebracht dan is het wel de acceptatie van de digitale mogelijkheden van online netwerken en via een videoverbinding vergaderen. Ook zo goed als elke Raad van Commissarissen resp. Raad van Toezicht heeft in 2020 deze manier van werken ingezet en nu in 2021 zet zich dit voort. Verscheidende opdrachten hebben we met Board Refreshment tot een mooi einde gebracht zonder de opdrachtgever in levende lijven te ontmoeten. Het blijft een vreemde gewaarwording om alles digitaal te doen, maar het is gelukkig een prima werkbaar alternatief. We hebben via sociale media kandidaten geworven; we hebben zo vele interessante kandidaten leren kennen en goede gesprekken mogen voeren met aanstelling als commissaris of toezichthouder tot gevolg. Allemaal via sociale media, Zoom, Teams, etc. En op z’n tijd een wandeling.

Laten we deze voordelen en het gemak van digitaal contacten opdoen, niet gehinderd door enige reistijd, ongeacht de corona ontwikkelingen, vooral doorzetten. Benut in 2021 alle digitale mogelijkheden die we in noodtempo hebben leren waarden! En zoek voor de mensen die hier comfortabel mee zijn.

Laat het voornemen van de Raad zijn om je in 2021 te laten verrassen door sterke, nieuwe mensen van buiten je netwerk. Vertrouw niet alleen op je eigen netwerk. Deel de eerstvolgende vacature in de Raad eens via de Linkedin pagina van de organisatie. Kleine moeite en het kost niks. De gesprekken die eruit zullen volgen zijn meer dan de moeite waard.

Marie-Leontine de Graaf, Partner Board Refreshment

Verschenen in het Voorburgs Dagblad: https://voorburgsdagblad.nl/Columns/het-goede-voornemen-voor-de-raad-van-commissarissen/