Board Refreshment

Advocaat als commissaris?

Bij de samenstelling van een Raad van Commissaris / Raad van Toezicht zijn een aantal profielen die generiek worden gevraagd: de voorzitter, een financieel profiel en een juridisch profiel.

Het juridisch profiel is essentieel voor de inzichten in juridisch implicaties van ontwikkelingen in de sector, de kennis van en ervaring met compliance en het doorgronden van juridische vraagstukken.

Er is in toenemende mate interesse in de rol van commissaris resp. toezichthouder. Tegelijkertijd is niet iedereen zich bewust van de kansen en valkuilen die bij zijn of haar profiel komen. Daarom biedt Board Refreshment een persoonlijke sessie waarin aan de hand van jouw cv de mogelijkheden in kaart worden gebracht en verkent.

 

Wil je:

  • Uitgedaagd worden op je kennis en geschiktheid voor de rol van commissaris?
  • Inzicht in hoe je jouw presentatie & cv afstemt op de rol die je ambieert?
  • Suggesties hoe je in beeld kunt komen voor de rol van commissaris?
  • Geattendeerd worden waar je op moet letten alvorens je ‘ja’ zegt tegen een commissariaat?

Gedurende een sessie van 1,5 uur worden bovenstaande vragen met jou ingevuld.

Prijs: EUR 255,- (excl. btw).
Balieplus leden krijgen 10% korting

 

Voor wie?

  • Advocaten
  • Bedrijfsjuristen
  • Mediators

 

Over Board Refreshment

Board Refreshment is gespecialiseerd in search van (aankomende) commissarissen en toezichthouders en biedt begeleiding aan partijen die samen werken met RvC’s/ RvT’s. Board Refreshement werkt aan de missie: elke organisatie een Raad van Commissarissen of Raad van Toezicht die inclusief en evenwichtig is samengesteld, waarbij cijfers en technologie hand in hand gaan met aandacht voor maatschappelijke belangen en welzijn van stakeholders.

Om die missie te bereiken biedt Board Refreshment gespecialiseerde begeleiding van nieuwe instroom en van net benoemde commissarissen en toezichthouders.