Board Refreshment

Opleiding toezichthouder

Een opleiding tot toezichthouder of commissaris helpt je voldoen aan de toenemende eisen die worden gesteld. De taken en verantwoordelijkheden van een toezichthouder worden steeds zwaarder en publiek besproken. De risico’s rondom aansprakelijkheid en reputatie nemen toe. Toezichthouder worden vraagt niet per se om een toezichthouder of commissarissen-opleiding, maar deze scholing bereidt je wel goed voor op de verantwoordelijkheden, verplichtingen en ook de ontwikkelingen van het vak.

Maar een opleiding biedt niet altijd het antwoord op jouw vragen; de individuele situatie en zeker daar waar het gaat om de menselijke aspecten en het politieke spel. 

Dan past 1 op 1 begeleiding.. 

 

Opleiding tot toezichthouder: 1 op 1 begeleiding

Board Refreshment koppelt je aan ervaren commissarissen, passend bij jouw vraag en sector. Dit betekent dat je vervolgens tijdens de opleiding tot toezichthouder 1 op 1 leert van een ervaren toezichthouder in het publieke domein of ervaren commissaris in het private domein; iemand met ervaring binnen een beursgenoteerd bedrijf, internationaal, crisiservaring, M&A, etc. 

Dit is bijvoorbeeld van toepassing als:

  • Je net voorzitter bent geworden en voor een uitdagend traject staat;
  • Je als bestuursvoorzitter meer begrip en inzicht wilt hebben in het functioneren van een Raad van Commissarissen;
  • Je in een vertrouwelijke omgeving jouw toezicht dilemma’s wilt toetsen;
  • Je agenda geen ruimte biedt voor een volledige opleiding;
  • Of als onderdeel van de onboarding bij je eerste commissariaat / toezichthoudende rol. 

In alle bovenstaande gevallen biedt Board Refreshment jou de begeleiding van relevante ervaringsdeskundigen.

Of het nu gaat om het verbeteren van je voorzitters technieken, om het invullen van de werkgeversrol tijdens een crisissituatie of om van gedachte willen wisselen met een commissaris die vol in de schijnwerpers stond tijdens een publiek debat. Laat je gegevens achter zodat we contact met je op kunnen nemen of bel Board Refreshment.