Board Refreshment

Recommended Refreshments Juni ’21

Recommended Refreshment: Media tips die je als (toekomstig) commissaris wilt lezen, luisteren of kijken. Deze maand het recent verschenen boek van Daniel Kahneman, Olivier Sibony en Cass R. Sunstein: Ruis. En de (incomplete) Stijlgids ontwikkeld door WOMEN Inc.

 

Ruis – Daniel Kahneman, Olivier Sibony en Cass R. Sunstein

Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman komt met een nieuw boek. De psycholoog wierf zijn bekendheid met het bloot leggen van menselijke biases en rekende daarmee af met de homo economicus. Na het succes van Ons feilbare denken (Thinking, Fast and Slow) volgt hij nu met het boek Ruis (Noise). De ondertitel is al gelijk veelbelovend: Waarom we zo vaak verkeerde beslissingen nemen, en hoe we dat kunnen voorkomen. Waar een bias een systematische afwijking is, gaat ruis over de willekeur. De willekeur die ervoor zorgt dat mensen op basis van dezelfde informatie tot totaal verschillende besluiten komen of de willekeur die ervoor zorgt dat een persoon tot een ander besluit komt afhankelijk van de dag van de week. Met dit boek breken Daniel Kahneman, Olivier Sibony en Cass R. Sunstein het gesprek open over de oorzaken, gevolgen en ook oplossingen van ruis. En daarmee echt een aanrader voor in de boardroom.

Hier verkrijgbaar

 

(incomplete) Stijlgids – WOMEN Inc.

Ongelijkheid is verankerd in onze taal. In het gebruik van taal kan je bijvoorbeeld een groep uitsluiten terwijl je wel iedereen wilt bereiken. Of je kunt onbewust stereotyperingen versterken terwijl je die als organisatie juist wilt doorbreken. Met de (incomplete) Stijlgids geeft WOMEN Inc. een handvat aan organisaties hoe deze ongelijkheid zoveel mogelijk te voorkomen en daarmee zo inclusief mogelijk te schrijven en te communiceren. Bijvoorbeeld erg relevant bij het opstellen van vacatureteksten voor jouw Raad van Commissarissen of Raad van Toezicht.

De (incomplete) Stijlgids is hier openbaar toegankelijk