Board Refreshment

Mardjan Seighali door Minister benoemd als voorzitter van Raad van Toezicht

Per 1 januari 2022 is Mardjan Seighali door Minister van Engelshoven benoemd als voorzitter van de raad van toezicht van het Fonds voor Cultuurparticipatie

Mardjan Seighali is een ervaren bestuurder die zich inzet voor mensenrechten en vluchtelingen. Momenteel is ze directeur-bestuurder van de Stichting Vluchtelingen- Studenten UAF waar ze eind maart 2022 haar werkzaamheden na negen succesvolle jaren zal beeindigen. Seighali is naast haar reguliere werk al vele jaren bestuurlijk actief bij diverse organisaties. Zo was ze voorzitter van het Humanistisch Verbond en zit zij onder meer in de Raad van Toezicht van Paleis het Loo en Reclassering Nederland. Marjdan heeft een achtergrond in erfgoed als voormalig directeur Stichting Erfgoed Nederland.  In 2019 ontving zij de prestigieuze Comeniusprijs, voor haar inzet voor onderwijs en wetenschap en voor de ontwikkeling van de internationale samenleving.

 

” Met Mardjan halen we een ervaren toezichthouder in huis. Mardjan is daarnaast zeer bevlogen waar het gaat om de vraagstukken die zich op onze beleidsterreinen voordoen. Ik verheug me op onze samenwerking.”

Hedwig Verhoeven directeur-bestuurder