Board Refreshment

Governance Refreshment: Een nieuwe standaard in tech

In 150 woorden een Governance Refreshment:
Tech, miljardenwaardering, beursgang, selfmade en 31 jaar. Whitney Wolfe Herd, oprichter en CEO van de datingapp Bumble heeft met haar indrukwekkende carrière de manier waarop we daten vormgegeven. Ze was betrokken bij de oprichting van Tinder, tevens bedenker van de naam Tinder. Na seksuele intimidatie en genderdiscriminatie het bedrijf verlaten.

Vervolgens Bumble opgericht, een app voornamelijk bekend van het datingsaspect waar de vrouw geacht wordt de eerste move te maken. Het idee hierachter: daten moderniseren want waarom kan je wel droombaan krijgen maar niet op je droomman afstappen? Volgens eigen zeggen is Bumble geen concurrent van Tinder maar een missie gedreven sociaal verbindend platform door en voor vrouwen.

Technologie ontwikkeld vanuit het perspectief van de vrouw. Whitney Wolfe Herd maakt zich ook hard voor wetgeving die digitale seksuele intimidatie strafbaar maakt, met succes. Maatschappelijke betrokkenheid is kenmerkend voor haar werkwijze. Ze zet een nieuw standaard in de wereld van Tech.